tiistai 29. joulukuuta 2015

CHRISTMAS

Eli tässä ollaan selviydytty joulun yli! Varmaan moni titää että pieniä eroja Suomi ja Jenkki joulun välillä on ja listasin teille pari kohtaa. 

1) Stockings - eli siis joulusukkaan saatavat pikkuset lahjat, jokasella on oman nimen varustettu joulusukka ja perinteisesti on takan reunukselle ripustettu. Meillä oli vaan sohvalla laitettu kun ei kunnollista takkaa oo. Vanhemmat siis täyttää nää sukat (ainakin meillä) ja sisältä löytyy esim pikku leluja, kosmetiikkaa, karkkia ja muuta kivaa. 

2) Joulua juhlitaan 25. joulukuuta - erityosesti lännessä päin 24. päivä on vielä aivan normaalityö päivä, täällä idässä ollaan vähän eurooppalaisempia ja suurellaosalla jo vapaapäivä on aatto. Eli aattona ei mitään ihmeellistä. 

3) Joulu tuntuu olevan enemmän vain koristuksia, lahjoja ja materiaa - joo kyllä Suomessakin pikkulapsille tärkeää on lahjat, mutta oon pienestä asti oppinut arvostaa sitä että perhe on yhdessä, syödään paljon ja hyvin ja ylipäätään että kaikki ois onnellisia. Täällä joulu on yhtäkuin materia aika lailla. 

4) Joululaulut alkaa jo lokakuussa - joo Suomessakin nykyään alotetaan radioissa soittaa paljon joululauluja aikasin, mutta lokakuu on musta tosi aikasin haha! 

1) Ylhäällä oikeella minä ja Hirono, joka tuli host perheensä kaa kattomaan Dickens Joulu festivaalia. | 2) Mun YEO Rotarilta toi mun perheelle lahjaks sen ite tekemiä "kakkuja" ja voita, tosi hyvää oli! | 3&4) Alarivin kuvat Dickensistä Revelsien aikaan, eli yhteislaulua.


Meillä alkoi joulu jo aattona, ja syötiin cheese&crackers (perheen jouluperinne), kasviksia ja dippiä ja muuta pientä naposteltavaa. Meille tuli kylään momin vanhemmat eli pienellä porukalla joulua vietettiin. Ruuan jälkeen avattiin isovanhempien lahjat, momilta pari lahjaa ja perheen sisäsen Secret Santan. 

1&4) Mom ja dad löys Topsista (vähän niinku S market) ruotsalaista glögiä! Maistui tosi hyvälle. | 2&3) Mein aattonapostelut. 

Täällä on perinteenä jättää Joulupukille lautaselle keksejä ja joskus myös maitoa, koska hän tuo lahjat yön aikana. Näin tehtiin. Pikkuveljen (10 v) kanssa oltiin aikasemmin päivällä väitelty että asuuko Joulupukki Suomessa vai Pohjoisnavalla, niin hän jätti kysymyksen tuosta asiasta myös. Käytiin kaikki nukkumaan uusissa momin tekemissä pyjamahousuissa jotka saatiin joululahjaks. (Itse noihin housuihin mahtuisin kaksikertaa). 

Aamulla mut tultiin herättämään 6:30, kun tuo nuorimmainen kymmenenvuotias oli liian täpinöissään lahjoista. Koko perhe kokoonnuttiin olohuoneeseen sitten pyjamat päällä. Joulupukin vastaus pikkuveljen kysymykseen oli että asuu molemmissa paikoissa, sekä Korvatunturilla että Pohjoisnavalla. Meillä jokainen sai yhden lahjan Joulupukilta, joka oli hienossa Joulupukin punaisessa pussissa niinkuin leffoissa. Sitten mulla itsellä oli paljon lahjoja esim Rotarilta, Secret Santa ja Suomesta. Sitten loput lahjat oli momilta ja dadilta. Tänä vuonna en saanut mitään isoa ja kallista, niinkuin Suomessa ehkä oisin saanut, mutta sitä merkityksellisempiä lahjoja tuli! 

1) Sain suomi mummolta lapaset, virkatut joulupallot ja kortin. Kiitos! | 2) Näkyy vähän lahjoja kuusen alla. | 3) Lahjojen availua. | 4) Vähän pimeä kuva, mutta sohvalle asetettu kaikkien stockings sukka. 

Kun lahjat oli avattu mentiin aamupalalle, ja aamupala koostui suurilta osin joulu cookieista, leivoksista ja hedelmistä. Sitten melkein kaikki meni takas petiin. Myöhemmin kun herättiin niin juttelin Skypessä perheen kanssa monta tuntia, oli tosi ihanaa jutella heille pitkästä aikaa!

1) Mom teki itse mulle tollasen peiton, siinä on kunnon tarina takana mutta lyhyesti siis hän on tehnyt jokaiselle lapselle ekaksi jouluksi vastaavan peiton niin mullekin. | 2) Sain Rotary clubilta tälläsen Marcellus peiton, se on vähän niinkuin Marcelluksen kartta ja toi on koulun väreissä. Perhe ihmettli että mistä ton on Rotaryt löytänyt kun tosi vanha ja ei enää missään myydä! | 3) Mun lahjakori näytti tältä! | 4) Annoin kaikille perheenjäsenille Suomi mummon tekemät villasukat. Kaikki tykkäs, esim pikkusisko on koko 4 kk ihaillu mun tennarivillasukkia, pikkuveli "luisteli" sukilla sisällö ihan innoissaan ja oli kuulemm lämpimät, ja täällä lattiat on tosi kylmät. 

Amerikkalaiset on tunnetusti laiskoja, joten koko päivä meni pyjamat päällä kirjoja lukien, perheen kanssa ollen ja Netflix sarjoja katsellen. 

1) Mein jouluruuat. | 2) Kaikki pöydän ääressä. | 3) Sisko tekemässä mulle maskeerausta, ja kiinnittämässä mun poskeen ongen koukkua. | 4) Joulu ei koskaan lopu, kuulemma. 

Tän jälkeen oli joulu dinner, ja saa taas kiittää miten hyvä kokki! Syötiin ja juteltiin paljon. Sitten kun sisko oli saanut teatteri maskeeraus pakkauksen joululahjaksi niin testattiin sitä ja musta tuli merenneito. Katoin sitten Netflixiä pitkälle yöhön ja tuskailin muhun kiinnitetyn silikon poisottamisen kanssa. 

Oli mukava joulu, mutta tosi erilainen. Oon ihan onnellinen että seuraava joulu tulee vietettyä Suomessa, vaikka tääkin oli aivan korvaamaton kokemus! 

Maija xx









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti