perjantai 9. lokakuuta 2015

STREAM OF CONCIOUSNESS: SCHOOL

Eli tässä on kulunut jonkin aikaa kun viimeeksi ehin postata. Täällä en vaan löydä aikaa kirjottamiseen! Voisinkin kertoo kaiken koulusta mitä on nyt mielessä! Koulupäivät on silleen että jossain 7 am jälkeen lähen kävelemään koululle ja ekassa luokassa pitää istua pulpetissa 7:50. Koulu loppuu 2:21 pm jonka jälkeen on sellanen 30 min activity period, jonka aikana opettajat on yleensä luokissaan ja voit mennä kysymään apua tai tekemään sinne läksyt (eli käytännössä ns tukiopetus tapahtuu sillon), ja voit sopia opettajan kanssa jonkun päivän millon meet just tollon koulun jälkeen selvittää jotain aihetta mitä et oo ymmärtäny. Tosi fiksuu musta. Myös melkeen kaikki klubit toimii tollon tona aikana! 
Sen jälkeen yleensä n 3.15 pm alkaa reenit, ja meillä cross country reenit loppuu yleensä 4:30-5 pm aikoihin. Melkeenpä kaikki lapset tullaan hakee koulusta tuolloin vaikka ois lyhyt matka kävellä kotiin. 


Mulla on täysin sama lukkari koko vuoden. A päivänä on enkku(äidinkieli), tuplatunti fysiikkaa, espanja, ruoka, study hall(vähän niinkuin hypäri mutta sulle on kerrottu luokka mihin meet viettää ton tunnin tekemällä läksyjä, juttelet opettajan tai oppilaitten kaa ja sellasta), US history(vihaan tätä oppiainetta, koska pitää muistaa niiiin paljon ja ihan turhaa tietoa! Mutta mun on pakko opiskella juniorina ja toisaalta opettaja on ihan mukava), pre calc (niinku funktioita ja analyyttista geometriaa) ja sitten choir. B päivät on melkeen samanlaisia: enkku, fysiikka, studyhall, espanja, ruoka, studyhall, US history, pre calc, liikka. 
Tunnit täällä on vaan 40 min pitkiä ja ne menee tosi nopee ku on tottunu 75 min tunteihin! 
"Välkät" on vaan 4 min ja oon jo niihin kyllä tottunut. Täällä monet ei käytä kaappeja ollenkaan, mutta monet niinkuin mäkin käyttää kaappia vaan siihen että siellä on takki, lunch laukku ja kirjat joista ei tullu läksyä. Eli kaikki kantaa reppua kokoajan mukana. Ja ainiin, KAIKKI käyttää reppua. Monella on vielä sellanen The North Face urheilureppu. Ja fleecen käyttö on toinen tosi iso ujuttu, fleece päällä joka säällä! 
Koulusta voi ostaa lounaan ja se vaihtelee joka päivä, mutta esim ollut tacoja, pizzaa, pretzeleitä ja juustotikkuja. Itse tuon aina lounaan ja syön salaattia ja hedelmiä yleensä lounaaksi. 
Täällä mun koulussa on kirjotettu dress code mutta todellisuudessa sitä ei oo ees olemassa. Tottakai jos tuut tyyliin bikinit päällä kouluun niin sut passitetaan vaihtaa vaatteet. 
Täällä on käytössä hall passit joka kohtaan. Riippuen opettajasta saatat päästä vessaan tai kaapille parin minuutin ajaks ilman passia. Mutta jos haluut mennä vaikka studyhallin ajaks kirjastoon tai oot myöhässä tunnilta esim sen takia että olit opolla niin sulle kirjotetaan hall pass jossa lukee mistä oot tulossa ja monen aikaan ja että kuka sen on kirjottanut. 
Joka aamu on ekalla tunnilla ennen aamukuulutuksia lippuvala, eli noustaan seisomaan ja käsi sydämellä kohti lippua (joka luokassa liehuu USAn lippu) ja sanomaan lippuvala. Ite vaan seison nätisti, koska en tunne halua tai velvollisuutta tehdä sitä USAlle koska en tee sitä ees Suomelle.


Täällä elämä keskittyy TOSI paljon kouluun. Esimerkiksi tän viikon tiistaina oli viimeset kotikisat maastojuoksussa ja sen jälkeen oli joukkueen senior night ruokalassa eli kaikki toi ruokaa ja syötiin hyvin ja juteltiin jne. Sitten siirryttiin auditorioon ja siellä laitettiin joukkueen Seniorit istuu eteen ja niille pidettiin puheita muistoista jne kivoista jutuista ja pojat oli tehny hauskan videon kaikille Senioreille. Mein joukkueessa on vaan yhteensä neljä Senioria mikä on todella vähän. Sitten annettiin lahjat, pojat oli tehny sellasen selviytymispakkauksen joukkueen kahdelle Seniorille ja tytöt saman tyttö Senioreille. Tuona päivänä olin siis kahdeksan jälkeen kotona, ja olin lähteny aamulla aikasin Rotary kokoukseen joka alko 7 am! Eli tosi pitkä päivä eikä se oo ees ihmeellistä täällä. 
Ja täällä tosi vähän ollaan viikolla sosiaalista toimintaa ja tosi perhekeskeistä. 

Tää oli tällänen tosi aivopieru postaus, kirjoitettu Study Hallin aikana. Mutta jos on mitään kysyttävää koulusta, mun elämästä jne niin täällä kommenttia, askissa kysymystä, facebookissa viestiä, mitä vaan! Vastaan enemmän kun mielelläni. 

Maija xx 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti